1.05.2015 г.

9:10 Пътят от Меджидиекьой към Османбей е блокиран. Легалната Комунистическа Партия, се събира в района.

9:15 Председателят на КЕSK(Синдикат на Служителите в публичния сектор) заедно с други синдикални лидери пристигнаха пред DISK.

9:17 В Бешикташ се чуват скандирания Да Живее 1 Май! Мястото на 1 Май е на Таксим!

9:19 Полицията е струпала сили по кръстовищата в района на Есенюрт и Авджълар. Членовете на Независима Революционна Класова Платформа(BDSP), Народни Домове(Halkevleri) и легаланата КР са оформили конвой с автобусите наети от тях и се насочват към Таксим.

9:25 След като организационният комитет за 1 Май се събра, председателят на DISK Кани Беко, направи кратко изявление. Беко разказа за срещата на комитета с валията на Истанбул. Той каза, че валията не е отстъпил от първоначалното си намерение да не допусне честване на 1 Май на Таксим, Беко добави, че те пък от своя страна не са се отказали да честват 1 Май на ТАКСИМ! Той допълни, че на предишните пъти, когато 1 май беше разрешен на Таксим, не е имало проблеми, и че той и съмишлениците му са решени да излязат на Таксим и да поднесат каранфили в памет на загиналите. След това Беко заедно с членовете на Комитета влязоха в Младежкия Културен Център на община Бешикташ за последно заседание на комитета пред започване на манифестацията.

9:30 Полицията е блокирала и страничните улици, които водят до сградата на DISK.

9:31 Полицията спира автобуси в района на Икителли-Сефакьой, в следствие на което в района движението е блокирано. Желаещите да достигнат до района Таксим са се насочили към обществения транспорт.

9:37 В района на кафене Шарк, в кв. Окмейданъ са били задържани 4-ма души.


9:45 Автобуси насочили се от района на кв. Гази Осман Паша към Таксим, са били спрени. BDSP, Halkevleri, Едиството на Народа(Halkin Birligi) и Учителския Синдикат са направили импровизирана пресконференция на площада в Гази Осман Паша.

9:55 Скандирания и разтваряне на транспаранти в района на Бешикташ.

9:58 Членове на BDSP и Учителския Синдикат са били спрени в района на Сефакьой, те са насочили към метростанцията в квартала.