1.05.2015 г.

8:10 Пред работният офис на премиера в двореца Долмабахче, са разположени тежковъоръжени полицаи, техника и железни ограждения.

8:25 Работниците започнаха да се събират пред централата на DISK в Шишли.

8:30 Председателят на казионният синдикат Türk-Is, остави каранфили под полицейски надзор, на улица Казанджъ, в памет на загиналите тук работници и революционери през 1977г.

8:35 Трудещи се започнаха да се събират пред областния съвет на партия CHP В Бешикташ.

8:37 Подстъпите от Окмйеданъ и Чаалаян, на площад Абиде-и Хюррийет в кв. Шишли, бяха затворени.

8:40 Дружеството на Прогресивните Юристи, сформира кризисен щаб, във връзка със случаите на полицейско насилие, които днес могат да се случат и разпространи телефон на гореща линия.
0 505 105 79 17 ve 444 52 71


8:49 Бившият председател на DISK и настоящ депутат от СНР Сюлейман Челеби, предотврати задържането на човек, който е държал маска в ръката си, полицията е обградила Челеби, като между него и полицаите се води спор. Членове на DISK продължават да идват на площад Бешикташ.

8:54 Контейнерите в кв. Бешикташ бяха събрани за да не бъдат използвани за барикади от демонстрантите. Навсякъде е заляно с боклуци.

8:57 Студентът, който бе защитен от Сюлейман Челеби е бил освободен след проверка на личните му данни. Работниците ги посрещнаха скандирайки РЕПРЕСИТЕ НЯМА ДА НИ СЛОМЯТ!


9:00 Полицаи претърсват всички преминаващи от кръстовището на Балмумджу. Двама младежи са били задържани защото в чантите им с намерени противогази. Други двама също ще бъдат проверени.